Kontakta frisör salong Fin i Borås

AVBOKNING

Här på FIN i Borås har vi att avbokning ska ske 24 timmar innan bokad tid, annars debiteras hela beloppet. Detta har vi haft under ca 1 års tid och det är för att undvika att vi står där sen och har en lucka på 3 timmar, 3 timmar då vi ej får betalt även fast vi är på jobbet.

Tänk er själva om ni kommer till jobbet och så visar det sig att de första 3 timmarna kommer ni inte få betalt, för personen som hade bokat upp detta dök ej upp eller ringde 1 timme innan och sa att hen inte kan komma.

Man kan känna att det känns dumt att debitera någon om man har råkat blivit sjuk men detta är något som tandläkaren gör samt många andra och är då något som man måste försöka hålla i, då ingen vill förlora inkomst bara för att någon har glömt sin tid eller inte orkar komma längre.

Är man sjuk så kan man ordna ett sjukintyg och då stryker vi debiteringen såklart. Sen har vi överseende med det mesta om det bara gäller en halvtimme/timme osv men när man kommer upp mot en tid som är en halvdag nästan, då måste man ta en summa.

Kommentera gärna i kommentarsfältet ifall ni har frågor kring detta så ska vi självklart försöka svara på detta!

Kontakta frisör salong Fin i Borås

RE.STORE

Kevin Murphy vet vi alla är alltid steget före när det gäller utveckling av produkter, både för våra hår men också för miljön såklart!

Någon produkt som fick oss på FIN i Borås att trilla av stolen är deras RE.STORE hårinpackning, den är nästan för bra för att vara sann!

Så många gånger när man känt att man vill skölja av håret och få en renare känsla, även fast håret inte direkt är smutsigt, så blir det ett projekt och framför allt slitage om man ska tvätta håret var och varannan dag bara för att man gillar den ”rena” känslan.

Men det räcker faktiskt bara med att man använder deras RE.STORE inpackning! Man blöter ner håret, masserar in inpackningen i hårbotten och även ut på längderna (INGET SCHAMPO INNAN BEHÖVS), låter det sitta i ca 3 min medans man tex tvålar in sig, sedan sköljer man. När håret torkar så är botten renare fast längderna är silkeslena som efter en vanlig inpackning. En perfekt produkt att använda mellan schamponeringarna, efter gymmet eller efter en heldag på stranden när man vill tvätta ur saltvattnet. På det så luktar den fantastiskt också!

För 299kr så är den din och den kommer bli din bästa vän!

Värmeborste

Vem älskar inte att gå från frisören med det där nyfönade svallet som bara dom kan få till? Vi på FIN i Borås får ofta höra från våra kunder att dom önskar att dom själva kunde föna håret som vi gör, tyvärr är det lite småknepigt att göra det på sig själv… Men vi har sedan i höstas haft en värmeborste här på salongen som ger nästan exakt samma känsla!

Borsten är från märket CeraWand och finns i tre olika storlekar för att matcha allas olika hårtyper. Värmen är justerbar och fördelas bra genom hela borsten. Kika in hos oss för att få det bästa rådet om hur du ska styla med din nya borste så kommer du ha en helt ny look som är så rätt i tiden! Priset ligger endast på 489:-

 

Hårmode 2019

Nytt år – nytt hår!

Förra året vid den här tiden skrev vi ett stort inlägg om hårmodet 2017 och vad vi trodde skulle slå igenom ännu mer 2018. Det inlägget blev absolut ett av våra mest lästa inlägg genom året, och vad rätt vi hade i våran trendrapport! Det är väldigt intressant att titta tillbaka och se om det man hade en känsla för faktiskt stämde.

2018 var dock ganska enkel att förutspå, oavsett om man är frisör eller ej. Hårfrisyrer och luggklippningar var väldigt hett och på sociala medier skulle man framhäva sitt drömsvall till max. Att ha mycket busigt hår, lite mer uppklippt, inte så stylat, helst lite lugg (gardinluggen höll i sig hela 2018 rakt igenom), våga ha lite mer skiftningar och slingor i håret och du var helt rätt. Även att klippa av sig håret om du kanske hade lite tunnare strån var också på kartan. Att göra det bästa av sitt hår och vad man själv passade i var viktigt.

2019
I år så tror jag inte på lika tydliga trender. Någon som kom i våras/somras var hårspännen och ännu mer håraccessoarer, vilket är väldigt roligt och du kan verkligen göra din personliga touch på det hela. Sjalen har vi sett i några år men spännena var verkligen helt nytt 2018 och kommer även hålla i sig hela 2019. Här gäller det att våga sticka ut och handla gärna dina spännen eller hårklämmor second-hand och du är helt rätt.

Något jag tänkte på när ”Vår tid är nu” kom 2017 var att man kunde se att karaktären Nina verkligen hade de där 50-60 tals håret med spännen osv, och då kunde man nästan direkt känna att det var väldigt snyggt och något som verkligen kommer komma snart. Även i säsong 2 ser man fina frisyrer som har kommit tillbaka.

Annars skulle jag säga att trenderna är liknande som förra året, luggen är absolut inte ute och du är helt rätt om du vågar ha lite slingor och skiftningar i håret. Varma färger så som honungs-blond och kakao-brunt är hel-rätt!

På killfronten är det dock ganska tydligt vad som blev trendigt 2018 och vad som kommer komma ännu mer 2019 och det är självklart mitt-benan! Det trodde nog ingen för 10 år sedan. Jag hittar självklart inspriation från Hugh Grant som spelar William Thacker i filmen Notting hill, SÅ SNYGG!

Att ha håret lite mer ”vågigt” och inte så stylat som kille har verkligen slagit igenom lite igen, alla dessa kortklippningar och ”fades” är självklart inte ute, men heller kanske inte på toppen av det moderna längre heller. Här finns det sjukt mycket mer produkter som killarna kan jobba med också får att få just den looken, men det är något vi kommer ta upp i ett annat inlägg längre fram.

Så summan av kardemumman; mycket naturligt fortfarande, lite ostylat, lite beach-look, men ändå HÅRACCESSOARER! Är ni sugna på mer inspo, följ oss på instagram (finiboras) så kommer ni hålla er uppdaterade! KRAM

Bildkällor; Sincerelyjules på instagram, Linn Eklund, instagram linneklund & google search Hugh Grant & Hedda Stiernstedt

Följ oss på Instagram